|
YANGIN HOLÜ NEDİR VE NERELERDE KULLANILIR
Yangınlarda insanların acil olarak binadan çıkabilmesi için yeni sistemler üretilmektedir. Tarihsel olarak baktığımızda çıkan yangınlardan etkilenmemek için Osmanlı döneminde ilk defa mahallelere tulumba ve benzeri yangın söndürmek için kovaların bulundurulması gerektiği hakkında fermanlar verilmiştir. Bu fermanlardan sonra birçok alanda istenilen kova ve su kuyularını yapılmaya başlamıştır. Bununla beraber verilen fermanı yerine getirmeyen insanların idari para cezasına çarptırıldığı da bilinmektedir.
İnsanların ateşi bulduğu günden beri ateşin birçok faydasını görmüştür. Bununla beraber yangınlardan korunmak için farklı yöntemlere başvurmuşlardır. Ateş kontrol edildiği zaman büyük bir nimet kontrol edilmediği zaman ise felaketlere sebep olabilen bir nimettir.
Son yıllarda insanlar yangın merdivenleri konusunda birçok yasal düzenlemeler yapmışlardır. Özellikle son yıllarda zorunlu olarak yangın merdivenlerinin yapımı istenmiş ve buna uymayan binalara belediyeler tarafından ruhsat verilmemiştir. Her binaya yangın merdiveni yapımı olacak diye bir şart yoktur. Yangın merdiveni yapılabilmesi için her şeyden önce belirlenen şartların oluşması gerekmektedir. Bu şartlar genellikle bina da yaşayan insana sayısına ve binanın faaliyetleri olarak belirlenmektedir. Yangınlardan koruna bilmek için her türlü tedbir alınmalı ve her türlü masraftan kaçınılmamalıdır.
Son zamanlarda hızlanan ARGE çalışmalarıyla birlikte yangın merdivenlerinin tek başına yeterli olmadığı ve bununla beraber destekleyici nitelikte yeni özellikle yapılması gerektiğinde araştırmalar yapılmıştır. Bu araştırmaların sonucunda yangın kapısı ve yangın kapılarının kendi kendine kapanması, yangın merdivenlerine hava basınç kontrolü yapılarak yangın dumanının yangın merdivenlerine girmesi engellenmesi gibi tedbirler araştırılmıştır.
Yangın merdiveni imalatı sırasında yine yeni tedbirler araştırılmış ve özellikle yardımcı gerçek ismiyle pasif koruyucu sistemlere yönelirmiştir. Yangın merdivenlerinin önlerine yangın koridoru veya yangın holü isminde yeni yerler yapılmıştır. Bu yerler yangın merdiveni gibi yangın kapısı ile korunmaktadır. Yerine, kişi sayısına ve üretim faaliyetlerine göre yangın holü alanı değişmektedir. Bununla beraber yangın holü güvenlik açısından daha güvenli olabilmesi için yanmayan maddelerden yapılması gerekmektedir. Yangın kapılarının da desteğiyle gerçek bir koruma yapılması planlanmaktadır.
_____________
Değerli Web Ziyaretçimiz Firmamız Profesyonel Olarak Birçok Alanda Hizmet SunmaktadırBunlarla İlgili Bazı Web Adreslerimiz İstifadeniz İçin Aşağıdadır. Sunmuş Olduğumuz Hizmetlerden Faydalanmak İçin Aşağıdaki Linklerden Tarafımıza Ulaşabilir Dilerseniz Güler Yüzlü Satış Temsilcilerimizden Bilgi Alabilirsiniz.
http://www.celik-cati.com http://www.demircati.com http://www.istanbulcelikcati.com http://www.istanbulcelikcati.net http://www.celikkonstruksiyonimalati.com http://www.celikcatici.com http://www.istanbulcelikkonstruksiyon.com http://www.yanginkapisi.net http://www.yanginkapilari.org http://www.yanginkapilari.net http://www.yanginkapisi.biz http://www.yanginkapisiimalati.com http://www.yanginkapisi.org http://www.istanbulyanginkapisi.com http://www.yanginkapilariimalati.com http://www.yanginmerdiveni.net http://www.yanginmerdiven.net http://www.yanginmerdivenci.com http://www.yanginmerdiven.com http://www.yanginmerdiveni.biz http://www.ztipiyanginmerdiveni.com http://www.yanginmerdivenifiyatlari.com http://www.yanginmerdiveniimalati.com http://www.makaraliyanginmerdiveni.com http://www.istanbulyanginmerdiveni.net http://www.islamtarihi.net http://www.demirdograma.net http://wwwferforjeistanbul.com http://www.yangintupu.biz http://www.yanginsprinksistemleri.com